felvételi a Kisképzőbe a 2023/24-es tanévre

nappali képzésre (közoktatás)


A Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium
2023/2024-es tanévre történő felvételi eljárásának
rangsora tanulmányterületenkénttájékoztató a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégiumba jelentkezésről és a felvételi vizsgákról


Tisztelt Szülők és Felvételizők!

Az iskola teljes neve:
Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium
OM azonosító kódja: 035452,
az intézmény telephely kódja: 001.

Iskolánkba a 8. évfolyamot befejező gyermekeket várjuk, a más középiskolába járó, 9. évfolyamot megismételni kívánók átjelentkezési eljárás keretén belül jelentkezhetnek. Nekik „csak” a pályaalkalmassági fordulón kell részt venni.


Kérjük töltsék le
és olvassák el figyelmesen
a részletes Felvételi tájékoztatókat!


A Képző- és Iparművészeti Szakgimnáziumba, a 2023/2024-es tanévre az álábbi szakokra lehet jelentkezni.

0001 mozgókép- és animációtervező
szakmairány
0002 fotográfus
szakmairány
0003 grafikus
szakmairány
0004 festő
szakmairány
0005 szobrász
szakmairány
0006 kerámiaműves
szakmairány
0007 ötvös
szakmairány
0008 üvegműves
szakmairány
0009 textilműves
szakmairány
0010 divatstílus- és jelmeztervező szakmairány

Felhívjuk minden felvételiző figyelmét, hogy iskolánk 4+1 éves rendszerben oktat. A 9-12. évfolyam során párhuzamos művészeti képzés folyik, mely alatt a szakgimnáziumi érettségire és szakvizsgára készítünk fel.

A 13. évfolyamon csak szakmai oktatás folyik, amely végén egy magasabb szintű szakmai végzettséget igazoló bizonyítványt lehet megszerezni.A felvételi űrlapon alapos meggondolás után kell megjelölni azt a (legalább!) három tanulmányi területet, ahová a gyermek első, második és harmadsorban kéri magát. Még sikeres felvételi esetén sem tudunk garanciát vállalni az elsőnek beírt szakra, de a megjelöltek közül valamelyiket mindenképpen igyekszünk tiszteletben tartani. Ebből következik az is, hogy esetleg jelentős előnyt élvez az a jelentkező, aki kevésbé ostromolt szakot is megnevez, és különösen az, aki minél több szak megjelölésével jelzi, hogy a felvételi zsűri belátása szerint szinte bármely szakra való beosztását készséggel elfogadja.

Fontos tudni, hogy a közismereti tárgyakból elfogadhatatlanul gyenge előképzettségű tanulókat az alkalmassági felmérésre nem hívjuk be.

Iskolánk művészeti jellege nem mentesíti diákjainkat attól, hogy a magyar középiskolák számára meghatározott közismereti tudásszintet elérjék, hiszen nincsen számukra könnyített érettségi. A szakórák nagy száma miatt itt a tanulás nehezebb feladat, mint egy általános gimnáziumban.

Budapest, 2022. október 19.


Szűcs Tibor
igazgató


KISKÉPZŐ OKTHXBY