felvételi a Kisképzőbe a 2019/20-as tanévre

nappali képzésre (közoktatás)A Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium
2018/2019-es felvételi eljárásának
végleges eredménye tanulmányterületenként

A felvett diákok oktatási azonosítójának listáját név szerinti sorrendben tesszük közzé, azaz a lista nem rangsor.
tájékoztató a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégiumba jelentkezésről és a felvételi vizsgákról


Tisztelt Szülők és Felvételizők!

Az iskola teljes neve:
Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium
OM azonosító kódja: 035452,
az intézmény telephely kódja: 001.

Iskolánkba a 8. évfolyamot befejező gyermekeket várjuk, a más középiskolába járó, 9. évfolyamot megismételni kívánók átjelentkezési eljárás keretén belül jelentkezhetnek. Nekik „csak” a pályaalkalmassági fordulón kell részt venni.


Kérjük töltsék le
és olvassák el figyelmesen
a részletes Felvételi tájékoztatót!


A 2019/2020-as tanévben
iskolánkban 10 szakosztály indul:

0001Mozgókép- és animácókészítő szakosztály
0002Fotográfus és médiakép készítő szakosztály
0003Grafikus szakosztály
grafikus/könyvtervezés specializáció
0004Festő szakosztály
0005Szobrász szakosztály
0006Kerámiaműves szakosztály
0007Ötvös szakosztály
0008Üvegműves szakosztály
0009Textilműves szakosztály
0010Divat- és stílustervező szakosztály

Felhívjuk minden felvételiző figyelmét, hogy iskolánk 4+1 éves rendszerben oktat. A 9-12. évfolyam során párhuzamos művészeti képzés folyik, mely alatt a szakgimnáziumi érettségire és szakvizsgára készítünk fel.

A 13. évfolyamon csak szakmai oktatás folyik, amely végén egy magasabb szintű szakmai végzettséget igazoló bizonyítványt lehet megszerezni.


a felvételi menete

1.) az első forduló

A KÖZPONTI KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI VIZSGA

Erre a központi vizsgára minden diák önállóan, saját általános iskolájában jelentkezik, és ezt a jelentkezési lapot küldi meg abba a középiskolába, ahol a központi felvételi vizsgát szeretné megírni.

A központi felvételi vizsgára 2018. december 7-ig kell jelentkezni!

A helyszín egy tetszés szerinti iskola, ahol ilyen vizsga szervezését meghirdették.

A vizsga 2019. január 19-én 10 órakor lesz abban az iskolában, ahová a jelentkezési lapot a tanuló leadta.

Az általános iskola által kitöltött JELENTKEZÉSI LAPOT a második fordulóra 2019. február 18-ig kell leadni, vagy elküldeni az iskolánk címére:
1093 Budapest, Török Pál utca 1.

2.) az alkalmassági felmérés

A KISKÉPZŐ SZAKMAI-RAJZI FELMÉRÉSE

2019. február 25. – március 1. (hétfő–péntek) között névre szólóan, megadott időben történik, ami az Iskola honlapján (www.kiskepzo.hu) lesz olvasható.

Amennyiben a felvételizőnek másik felvételi időpontjával ütközik a kisképzős felvételi beosztása, az természetesen átkérheti majd magát egy másik napra!

Postán senkit nem értesítünk!

A felvételi második fordulója egy komplex szakmai-rajzi alkalmasságot mérő feladatsor, amelyet otthonról hozott munkákkal kell kiegészíteni. A fotó szakra felvételiző tanulók (amennyiben megoldható), a szabadon választható beadandó munkák között legalább 1 db saját készítésű fotográfiát is adjanak be! Az A/3-as lapon több fotográfia is beadható!

A központi írásbelin elért eredmények és a második forduló alkalmával megállapított szakmai-rajzi alkalmasság után alakul ki a végleges sorrend, amiből a csúcszsűri a szakokra való jelentkezés figyelembevételével a felvettek névsorát összeállítja.

Az iskola fenntartja magának azt a jogot, hogy – amennyiben szükségesnek érzi, – a felvételi második fordulója után a felvételizőt beszélgetésre hívja be. (2019. március 9-én, vagy 11-én, szombaton vagy hétfőn.)


A felvételi űrlapon alapos meggondolás után kell megjelölni azt a (legalább!) három tanulmányi területet, ahová a gyermek első, második és harmadsorban kéri magát. Még sikeres felvételi esetén sem tudunk garanciát vállalni az elsőnek beírt szakra, de a megjelöltek közül valamelyiket mindenképpen igyekszünk tiszteletben tartani. Ebből következik az is, hogy esetleg jelentős előnyt élvez az a jelentkező, aki kevésbé ostromolt szakot is megnevez, és különösen az, aki minél több szak megjelölésével jelzi, hogy a felvételi zsűri belátása szerint szinte bármely szakra való beosztását készséggel elfogadja.

Fontos tudni, hogy a közismereti tárgyakból elfogadhatatlanul gyenge előképzettségű tanulókat az alkalmassági felmérésre nem hívjuk be.

Iskolánk művészeti jellege nem mentesíti diákjainkat attól, hogy a magyar középiskolák számára meghatározott közismereti tudásszintet elérjék, hiszen nincsen számukra könnyített érettségi. A szakórák nagy száma miatt itt a tanulás nehezebb feladat, mint egy általános gimnáziumban.

Budapest, 2018. október


Szűcs Tibor
igazgató


egy kis segítség a felvételi második fordulójához…

KISKÉPZŐ OKTHXBY