divat- és stílustervező szakosztály

A divat- és stílustervező szak iskolánk legfiatalabb szakja, nagy múltú bőr szakunkból alakult ki.

Olyan szak jött létre, amely az országban egyedülálló módon az öltözködést komplex módon dolgozza fel: nagy hangsúlyt fektet nem csak a ruházatra, hanem az öltözködés kiegészítőinek megtervezésére egyaránt, valamint mindezek kivitelezésére is. (szerkesztés, modellezés, makettezés, varrás, díszítő technikák)

A divat- és stílustervező szakembernek rálátása van az öltözködés történetére és a mai trendekre, a különböző tradicionális és modern technológiákra, valamint ismeri és alkalmazni tudja a tervezés szempontjait. Divatstílusoknak, divatirányzatoknak megfelelő kollekciókat állít össze a megrendelő elképzeléseit figyelembe véve.

Ebben segíti őt a magas szintű rajzi képzés: divatgrafikát, krokizást, számítógépes tervezést is tanulnak, betekintést nyernek a divatfotózás folyamatába, a castingtól a stylist munkáján át a prezentáció elkészítéséig végigkövetik a folyamatokat. Megismerkednek a felhasznált alapanyagok (textíliák, bőr, szintetikus anyagok) tulajdonságaival, alkalmazásuk lehetőségeivel.

A tervezésben és a magas színvonalú kivitelezésben egyaránt otthonosan mozgó szakembereket nem képeznek máshol Európában, ezért az itt készülő egyedi megmunkálású (egyedi design) tárgyak nagyon keresettek.

A divat- és stílustervező szak tanárai közül többen a bőrműves szakon tanítanak és ez garancia arra, hogy sok nemzetközi hírű szakembert indíthat majd útjára, ahogyan elődje is tette, melynek hagyományaiból merít az új képzés tematikája.

KISKÉPZŐ OKTHXBY