tankönyvekkel kapcsolatos információk

Fontos!

Kormány 1265/2017. (V.29.) határozata értelmében az eddig felmenő rendszerben történő ingyenes tankönyvellátást a 2017/2018-as tanévtől egy ütemben vezette be az 5-8. évfolyamokra, valamint kiterjesztette a középiskola 9. évfolyamára is.

Ennek értelmében a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. a tankönyvrendelési felületén központilag állította át a 9. évfolyamon a diákok státuszát térítésmentesre.

Ez azt jelenti, hogy a 9. évfolyamon minden tanuló térítésmentesen kaphat csak tankönyvet, melyet év végén vissza kell adnia az iskolának.

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2017/2018-as tanévre a tankönyvek rendelése az iskola részéről folyamatban van.

2016-ban a Kello kényelmi szolgáltatásként bevezette a szuloifelulet.kello.hu weboldalt. A weboldalon az iskolás diákok szüleinek az alábbiakra van lehetőségük:

  1. megtekinthetik a gyermekük számára rendelendő tankönyveket
  2. a tankönyvrendelés tételeit jóváhagyhatják és elutasíthatják – amennyiben gyermekük fizetős státuszú
  3. fizetési és számlázási módot választhatnak – amennyiben gyermekük fizetős státuszú
  4. megtekinthetik, és módosítási javaslatot adhatnak gyermekük alap adataira (név, cím)
  5. regisztrálhatnak szülőként, és több gyermekük adatait kezelhetik egy regisztrációval.

Kérjük, hogy azon szülők, akiknek gyermeke fizetős státuszú vegyék igénybe ezt a „Szülői felületet”. Miután mi elküldtük Önök felé a megrendelt tankönyveket jóváhagyásra ezen keresztül jelezhetik nekünk, hogy mely tankönyvekre tartanak igényt (jóváhagyják) és melyekre nem (elutasítják).

Kérjük, hogy azon szülők, akiknek gyermeke most jön 9. osztályba és ingyenességre jogosult, az orvosi vizsgálat alkalmával töltsék ki a titkárságon található ingyenességre vonatkozó nyomtatványt és hagyják ott a részünkre, vagy töltsék le az iskola honlapjáról, és küldjék el nekünk a kiskepzokonyvtar@gmail.com email címre, hogy regisztrálni tudjuk a Könyvtárellátó felületén az ingyenességet.

Kérjük, hogy azon szülők, akiknek gyermeke felsőbb évfolyamokba jár és időközben fizetősből ingyenes vagy ingyenes státuszból fizetősbe kerültek, szintén jelezzék felénk a fent megadott email címen, vagy a szülői felületen keresztül.

Segítségüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük!


Maczikáné Donáth Katalin
és Széll Gáborné
tankönyvfelelősök

Budapest, 2017. április 19.

KISKÉPZŐ OKTHXBY